top of page
recogida6.jpg

OLEOTURISME

El Maset de la Costa, envoltat de vinyes i oliveres centenàries, aquesta situada als Valls de l'Anoia, a tan sols 45 km de Barcelona, és un allotjament rural que realitza experiències d'oleoturisme i produeix el seu propi oli, L'Oli del Maset.

L'any 2009 iniciem el projecte de recuperació agrícola que tenia com a objectiu transformar-nos en una explotació 100% ecològica. És per aquest motiu que, des del principi les oliveres s'han cuidat seguint les pautes del cultiu ecològic i per fi des de fa 2 anys s'ha iniciat el procés de reconeixement definitiu, inscrits en el CCPAE produïm oli ecològic verge d'olives arbequines per a venda de proximitat.

En el Maset de la Costa, creem experiències d'oleoturisme. Volem compartir la cultura de les oliveres, el valor de passejar pels olivars i gaudir de la naturalesa. Que pot estar més prop de la nostra cultura que un bon pa amb oli i sal, gaudint d'una de les millors vistes dels Valls de l'Anoia!!!.

També organitzem cursos de tastos d'oli, un recorregut pels sentits, on els matisos, olors i sabors et queden gravats en la memòria i t'obren una nova manera d'entendre i apreciar aquest producte de la terra que és l'oli verge extra.

El tast consta d'olis amb diferents qualitats, que ens permetran reconèixer la veritable essència de l'oli i poder avaluar la qualitat d'un oli verge extra segons paràmetres objectius del panell oficial de tastos d'oli i les seves propietats organolèptiques.

Durant la campanya de la recollida d'olives, El Maset ofereix l'experiència de "El dia de la collita d'olives", per a viure en primera persona la cultura de l'oliva, sentint-te pagès per un dia, col·locant les borrasses, pentinant les oliveres amb les teves mans per a omplir sacs i sacs d'arbequines, tot això acompanyat d'un tast d'oli entre les mateixes oliveres, gaudint del paisatge i l'elixir que ens ofereixen!!! Per a qui ho desitgi també oferim la possibilitat d'allotjament i/o menjar.

pròximes activitats

_XTC9828_def_low.jpg

Cata d'Oli

Diumenge, 11 de juny de 11 a 13h

DESPERTANT ELS SENTITS

 

Gaudeix d'una experiència sensorial

 

Mostrarem com catar l'oli d'oliva perquè aprenguem a gaudir-lo amb els nostres 5 sentits. Farem una anàlisi sensorial sobretot de olfacte i gust, per a assaborir les seves aromes i textura.
Començarem passejant entre les oliveres del Maset per a familiaritzar-nos amb els processos i cures de l'olivera. Es catarin 3 tipus d'oli d'oliva i aprendrem a identificar les seves qualitats

Duració 2h aprox

Cost per persona 35€

PayPal ButtonPayPal Button
jabones.jpg

TALLER DE SABONS

Personalitza la teva aroma

SABÓ ECOLÒGIC ARTESANAL

Elaborarem un sabó de manera artesanal i participativa. Cada participant podrà personalitzar-lo com més li agradi, afegint plantes i argiles.

Tots els participants també s'emportessin un dossier que inclou:

  • La recepta que fem amb variacions de la mateixa per a poder fer un altre tipus de sabó.

  • Les propietats de les plantes.

  • La taula de saponificació.

PayPal ButtonPayPal Button

Duració 2h aprox

Cost per persona 30€

arbequinas rama.jpg

Apadrinar una olivera durant un any

Apadrinar una olivera t'ofereix:

  • Certificat apadrinament

  • La primera nit d'allotjament gratis en el Maset de la Costa per a venir a conèixer a la teva olivera (reserva mínima de 2 nits).

  • 1 garrafa de 2 litres d'oli verge extra o 3 ampolles de vidre de 500 ml d'oli d'oliva verge extra

  • 4 experiències de oleoturismo amb la teva olivera*

 

Calendari d'experiències

 

HIVERN
Bateig de l'olivera acompanyada  amb el nostre oli verge extra Oli del Maset i  pa i xocolata. Obsequi d'una bossa per a infusió de  fulles d'olivera.

PRIMAVERA

Jornada de connexió amb la naturalesa, realitzant activitats en l'olivar (en funció dates serà txikung, meditació o ioga entre oliveras).

ESTIU
Veure les estrelles entre les oliveres, amb molt poca contaminació lumínica i molta pau i harmonia.

TARDOR
Jornada de recollida d'olives, sentint-te payés durant un dia. Et pots emportar unes quantes olives de la teva olivera per a amanir-les amb la recepta que et passarem.

.

 

*Les activitats són gratuïtes per als padrins i a un preu de 6 € per als acompanyants (nens fins a 5 anys gratis) amb un màxim de 5 acompanyants per padrí.

Cost d'apadrinar una olivera durant 1 any:

70 €

APADRINALARBEQUINA

PayPal ButtonPayPal Button
IMG-20211107-WA0048.jpg

Data a concretar

Ja estem en el temps de collir les olives i ens encanta  celebrar l’Olivada, tenim moltes ganes de compartir, gaudir i recollir moltes arbequines.

 

Començarem a les 11 h, col·locarem les borrases i gaudirem de l'experiència de recollir olives, abans d’acabar l’activitat a les 13 hores, farem un tastet del nostre oli.

 

El preu de l'experiència és de 6 € per persona, els nens menors de 6 anys no paguen i els padrins tampoc.

 

Si us plau indicar-nos quants vindreu per whatsApp/tel. 687861356 o per mail a info@masetdelacosta.es

Collita d'Olives

PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page