top of page
recogida6.jpg

OLEOTURISME

El Maset de la Costa, envoltat de vinyes i oliveres centenàries, aquesta situada als Valls de l'Anoia, a tan sols 45 km de Barcelona, és un allotjament rural que realitza experiències d'oleoturisme i produeix el seu propi oli, L'Oli del Maset.

L'any 2009 iniciem el projecte de recuperació agrícola que tenia com a objectiu transformar-nos en una explotació 100% ecològica. És per aquest motiu que, des del principi les oliveres s'han cuidat seguint les pautes del cultiu ecològic i per fi des de fa 2 anys s'ha iniciat el procés de reconeixement definitiu, inscrits en el CCPAE produïm oli ecològic verge d'olives arbequines per a venda de proximitat.

En el Maset de la Costa, creem experiències d'oleoturisme. Volem compartir la cultura de les oliveres, el valor de passejar pels olivars i gaudir de la naturalesa. Que pot estar més prop de la nostra cultura que un bon pa amb oli i sal, gaudint d'una de les millors vistes dels Valls de l'Anoia!!!.

També organitzem cursos de tastos d'oli, un recorregut pels sentits, on els matisos, olors i sabors et queden gravats en la memòria i t'obren una nova manera d'entendre i apreciar aquest producte de la terra que és l'oli verge extra.

El tast consta d'olis amb diferents qualitats, que ens permetran reconèixer la veritable essència de l'oli i poder avaluar la qualitat d'un oli verge extra segons paràmetres objectius del panell oficial de tastos d'oli i les seves propietats organolèptiques.

Durant la campanya de la recollida d'olives, El Maset ofereix l'experiència de "El dia de la collita d'olives", per a viure en primera persona la cultura de l'oliva, sentint-te pagès per un dia, col·locant les borrasses, pentinant les oliveres amb les teves mans per a omplir sacs i sacs d'arbequines, tot això acompanyat d'un tast d'oli entre les mateixes oliveres, gaudint del paisatge i l'elixir que ens ofereixen!!! Per a qui ho desitgi també oferim la possibilitat d'allotjament i/o menjar.

pròximes activitats

IMG-20211107-WA0048.jpg

Dissabte 12 de Novembre

Ja estem en el temps de collir les olives i ens encanta  celebrar l’Olivada, tenim moltes ganes de compartir, gaudir i recollir moltes arbequines.

 

Començarem a les 11 h, col·locarem les borrases i gaudirem de l'experiència de recollir olives, abans d’acabar l’activitat a les 13 hores, farem un tastet del nostre oli.

 

El preu de l'experiència és de 6 € per persona, els nens menors de 6 anys no paguen i els padrins tampoc.

 

Si us plau indicar-nos quants vindreu per whatsApp/tel. 687861356 o per mail a info@masetdelacosta.es

Collita d'Olives

PayPal ButtonPayPal Button
_XTC9828_def_low.jpg

Cata d'Oli

Gaudeix d'una experiència sensorial

DESPERTANT ELS SENTITS

 

Mostrarem com catar l'oli d'oliva perquè aprenguem a gaudir-lo amb els nostres 5 sentits. Farem una anàlisi sensorial sobretot de olfacte i gust, per a assaborir les seves aromes i textura.

Començarem passejant entre les oliveres del Maset per a familiaritzar-nos amb els processos i cures de l'olivera. Es catarin 3 tipus d'oli d'oliva i aprendrem a identificar les seves qualitats

PayPal ButtonPayPal Button

Duració 2h aprox

Cost per persona 35€

jabones.jpg

TALLER DE SABONS

Personalitza la teva aroma

SABÓ ECOLÒGIC ARTESANAL

Elaborarem un sabó de manera artesanal i participativa. Cada participant podrà personalitzar-lo com més li agradi, afegint plantes i argiles.

Tots els participants també s'emportessin un dossier que inclou:

  • La recepta que fem amb variacions de la mateixa per a poder fer un altre tipus de sabó.

  • Les propietats de les plantes.

  • La taula de saponificació.

PayPal ButtonPayPal Button

Duració 2h aprox

Cost per persona 30€

arbequinas rama.jpg

Apadrinar una olivera durant un any

Apadrinar una olivera t'ofereix:

  • Certificat apadrinament

  • La primera nit d'allotjament gratis en el Maset de la Costa per a venir a conèixer a la teva olivera (reserva mínima de 2 nits).

  • 2 garrafes de 2 litres d'oli verge extra o 5 ampolles de 500 ml d'oli d'oliva verge extra

  • 4 experiències de oleoturismo amb la teva olivera*

 

Calendari d'experiències

(totes les activitats estan subjectes als protocols per Covid vigents en la data de l'activitat)

 

HIVERN
Bateig de l'olivera acompanyada  amb el nostre oli verge extra Oli del Maset i  pa i xocolata. Obsequi d'una bossa per a infusió de  fulles d'olivera.

PRIMAVERA

Jornada de connexió amb la naturalesa, realitzant activitats en l'olivar (en funció dates serà txikung, meditació o ioga entre oliveras).

ESTIU
Veure les estrelles entre les oliveres, amb molt poca contaminació lumínica i molta pau i harmonia.

TARDOR
Jornada de recollida d'olives, sentint-te payés durant un dia.

.

 

*Les activitats són gratuïtes per als padrins i a un preu de 6 € per als acompanyants (nens fins a 5 anys gratis) amb un màxim de 5 acompanyants per padrí.

Cost d'apadrinar una olivera durant 1 any:

70 €

APADRINALARBEQUINA

PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page