top of page

DESCOBRIR LA COMARCA

EN COTXE

L'Anoia, és una comarca formada per territoris molt diferents que s'han agrupat i han donat lloc a una zona plena de contrastos, l'Alta Anoia. Al centre d'aquesta zona, hi ha la conca d'Òdena, i al sud,  on es troba el Maset de la Costa, hi trobem la Baixa Anoia, que és la zona més mediterrània plena de vinyes i oliveres.

anoia terra de castells

Les torres i els castells, ocupen un lloc important en la comparca de l'Anoia, gràcies a la seva abundància i diversitat. La majoria van ser construïts durant els segles X i mitjans del XI.

Si els vols descobrir tots, pots descarregar-te l'APP “Anoia, terra de Castells”, on s'explica l'història dels cartells i les seves rutes, o bé pots entrar a la pàgina web:  www.anoiaturisme.cat

observatori meteorològic de pujalt

A Pujalt, hi ha l'observatori meteorològic, on s'ofereixen activitats en família, visites guiades i observacions astrològiques. 

www.observatoridepujalt.cat 

fauna salvatge a masquefa

​Per saber més, us recomanem posar-vos en contacte amb el Centre de recuperació i rehabilitació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRAC).

www.crarc-comam.net

vols en globus

La comarca posa a l'abast dels visitants tres empreses que ofereixen aquest servei per poder gaudir de les vistes espectaculars sobre la Vall i la muntanya de Montserrat.

www.globuskontiki.com

www.caminsdevent.com

www.anoiaballoons.com   

museus de tradició

Fent una visita dels museus que hi ha a la comarca de l'Anoia, pots descobrir tant les tradicions com el patrimoni d'aquesta comarca.

A Capellades, hi ha el Museu Moli Paperer que està situat dins un antic molí de paper del segle XVIII.

També podem destacar el Museu de la Pell d'Igualada, instal·lat en una antiga fàbrica tèxtil de cotó del barri del Rec. En aquest mateix barri, també hi pots trobar Museu del Traginer on es poden veure una col·lecció de carruatges de diferents èpoques.

circ en les feixes de copons

Al bell mig del camp, hi ha un circ que t'oferirà ser-ne el protagonista. Ideal per anar-hi en grups de família o amics. 

www.totcirc.com

hostalets y prehistoria

A Hostalets de Pierola s'hi troben els jaciments de miocè més importants d'Europa. Estan al Centre de restauració i interpretació paleontològica (CRIP).

www.hostaletspaleontologia.cat

sant sadurní i caves

En la nostra pàgina web, dins l'apartat Enoturisme, dins d'Activitats, hi trobaràs tota la informació.

www.enoturismepenedes.cat

montserrat

A poc menys de 30 km del Maset de la Costa, trobarem el massís rocós de la muntanya de Montserrat que ja ens acompanya en les vistes des de la carretera que porta al Maset.  És un lloc màgic, ple d'activitats i rutes espectaculars. 

https://www.cremallerademontserrat.cat/activitats/itineraris-rutes-senderisme/

bottom of page